Teknikinformation

Exempel:  Ett mjukvaruföretag byggde och sålde ett kundhanteringssystem för den amerikanska hälsovårdssektorn, främst läkarkliniker. Det var framgångsrikt och såldes snart till flera olika nischsektorer, som till exempel naprapater och psykologkliniker. Möjligheterna för användarna var många och det ledde snart till svårigheter att hålla isär alla möjligheterna. Det fanns för mycket att välja på.

Med en strukturerad manual som tydliggjorde alla alternativen blev kunderna nöjdare och de kunde arbeta effektivare. Som en bonuseffekt blev det också lättare för utvecklarna att se vilka möjligheter som de kunde skära bort och därmed göra användargränssnittet renare och lättare att använda, samt billigare att underhålla och versionshantera.

Ditt förtroende för en produkt påverkas av många faktorer. En av dem är manualen. Och det intressanta med en bra manual är att den får användaren att känna sig duktig. Och du vill att dina kunder känner sig duktiga, eller hur?

Om dina kunder känner sig duktiga och lyckas använda dina produkter på rätt sätt, så kommer de att vilja köpa dina produkter igen.

Leave a Reply